PICi kiállítás

PICi cuccok

Magyarországon az újszülöttek 8 százaléka koraszülöttként jön a világra. A koraszülöttek súlya általában kevesebb mint 2500 gramm és a 24. és 37. terhességi hét között születnek. Ahogy fejlődik az orvostudomány, úgy nőnek a koraszülöttek túlélési esélyei. Manapság már egészen extrém korán született (28. terhességi hét előtt) és kis súlyú babák megmentésére is nagyobb esély van, mint bármikor korábban. Ezek a babák nagyon picik, előfordul, hogy 500-600 gramm alatt születnek.

Amikor elkezdtem a munkát a KORE-val, felkészítettek rá ugyan, hogy el sem tudom képzelni milyen pici babákat fogunk látni a két fotós kollégámmal, és amikor először a kezünkbe adtak egy koraszülöttpelenkát, azt gondoltuk, „te jó ég, ezt valahogyan meg kell mutatunk az embereknek!”. Ezért született ez a sorozat, ahol extrém koraszülött babák ruhácskáit, pelenkáját, sapkáját fotóztam le méretarányosan. Amit látsz a fotón, az pontosan ugyanakkora az életben is.

Tejes kép

Az extrém koraszülött kisbabák kétóránként – tehát naponta tizenkétszer – kapnak kb. 5 millilitert enni. A fotón pontosan ennyi tejet csöpögtettem ki. Ennyit eszik egy 500 grammos baba 24 óra alatt

Cumi

Ruha

26x28cm

Pelenka

9x9cm

Zokni

3x5cm

Karszalag

2,5cm