PICi kiállítás

LAURA

Laura 19 éves, Tökölön él, az utolsó évét tölti a gimnáziumban. Japán szakra készül, mert nagyon érdekli az ország nyelve, kultúrája. Szabadidejében röplabdázik. Visszahúzódó, de barátságos lány.

Laura 2750 grammal született a terhesség 30. hetében, édesanyja rejtett toxémiája miatt kellett őt korábban világra segíteni.

Nem szopott és probléma volt a vérképző rendszerével, ezért a harmadik napon a Nyírő Gyula Kórházból átszállították a Madarász utcai Gyermekkórház intenzív koraszülött osztályára, ahol két és fél hetet töltött. Fél éves korára nem volt nyoma a születése körüli problémáknak.

„Ketten jöttek a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálattól, egy fiatal hölgy és fiatal férfi, elvitték hátra a Laurát, megvizsgálták, belerakták az inkubátorba. Nyugtattak, nagyon kedvesek voltak, azt mondták, hogy nyúljak be az inkubátorba a tetején lévő lyukon és simogassam meg Laurát. Akkor kaptam tőlük a fotót is. Még aznap utánamentem, de nekem akkor, ott nagyon sokat számított a figyelmességük, a támogatásuk” (Feka Krisztiánné Szilvia, Laura édesanyja)